Mustika-astelpajukrõbedikud

 

 

Pošeeritud pirnid:

 

2 kõvemat pirni

u 0,75 l mustikamahla (lisaks u 2–3 sl suhkrut, kui mahl suhkrut ei sisalda)

1 sl sidrunimahla

1 kaneelikoorejupp

 

Krõbedik:

 

1 dl kaerajahu

0,75 dl toortatrajahu

0,75 dl mandlijahu

100 g külma võid, lisaks veidi vormide määrimiseks

50 + 50 g suhkrut

300 g metsmustikaid

200 g astelpajumarju

1 tl maisitärklist

soovi korral u 50 g mandlilaaste

serveerimiseks vanillijäätist

 

 

Võid pirnid ette valmistada juba päev varem. Selleks lase mahl koos kaneelikoore, suhkru ja sidrunimahlaga keema, lisa kooritud pirnid ja lase keskmisest veidi madalama kuumuse juures u 15–20 minutit podiseda. Kata pott kaanega, võta tulelt ja lase pirnidel vedelikus täielikult jahtuda – selle aja jooksul pehmenevad need veelgi. Määri neli u 15 cm läbimõõduga küpsetusvormi või väikest malmpanni võiga. Sega kokku marjad, tärklis ja 50 g suhkrut ning jaga marjasegu vormidesse. Poolita pošeeritud pirnid ja suska igasse vormi üks pirnipoolik. Näpi jahud, ülejäänud suhkur ja või tainapudiks ning kata vormid selle seguga. Peale puista soovi korral mandlilaaste. Küpseta 180 kraadi juures 25–30 minutit, kuni vormi sisu on kergelt jumekas. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt koos jäätisega.