AINULAADNE AIAPIDU

Kohe, kui kevadised päikesekiired on püsivalt kohale jõudnud, võib terrassipidude hooaja alanuks kuulutada.
Meeldejääva terrassipeo korraldamine vajab pisut planeerimist, kuid õnnestunud õhtu on seda pingutust väärt.
Nippe meeleoluka koosviibimise korraldamiseks jagab rändav kokk Anneli.

1. LINANE SALVRÄTIK LINO, 42×42 CM, 6,90 €, CASA STOCKMANN. 2. KLAAS LIBBEY HOBSTAR DOF, 355 ML, 7,90 €, HOBSTAR. 3. LAUAMATT BRAIDED ROUND, 38 CM, 10,90 €, DIXIE. 4. JAHUTATUD PARDIRINNAFILEE, KG, 18,90 €, REINUVADERI PIDUSÖÖK. 5. LINANE LAUDLINA, 49,90 €, CASA STOCKMANN. 6. LÕIKELAUD, Ø 25 CM, 12,90 €, CASA STOCKMANN. 7. VIKERFORELLIMARI, KG, 52,90 € (65,90 €). 8. PIPAR TOORJUUSTUTÄIDISEGA, KG, 32,90 €, TUTTOCALAMBRIA. 9. OLIIVIDE SEGU, KG, 20,90 €, MADAMA OLIVA. 10. TRÜHVLI-MAITSELISED GRISSINID, 120 G, 4,90 € (40,83 €/KG), GIULIANO TARTUFI. 11. PAVLOVA PESA, 150 G, 3,30 € (22 €/KG), EUROPAGAR. 12. SOOLALÕHEFILEE, KG, 29,90 €, STOCKMANN DELIKATESS. 13. MAGUSTOIDUTALDRIK, 21 CM, 14,82 €, BITZ.

Südamega kaetud laud „Kõige olulisem on ikka hea seltskond,” tõdeb Anneli,
„kohe kannul on maitsemeeli paitav toit ja kenasti kaetud laud.”
Kui laud on juba heastparemast lookas, siis i-le panevad täpi just sobivad sööginõud ja laudlina.
Kuigi suvistel istumistel kiputakse sageli kasutama ühekordseid papptaldrikuid, soovitab Anneli siiski võimalusel kasutada päris nõusid,
mille pealt süües maitseb toit paremini. Eks süüakse ka ju silmadega!
Jalaga veiniklaaside asemel võib julgelt kasutada mahlaklaase, mida on palju keerulisem ümber ajada. Viimaseks lihviks võiks olla lauanõudega
harmoneeruv laudlina, mis seob kogu komplekti ühtseks tervikuks. „Casa Stockmannil on head linased laudlinad,
mille triikimisele ei pea aega kulutama,” soovitab ta.
Suviselt kerge suutäis Suvisele piknikulauale või terrassipeole sobivad ideaalselt kerged road ning värsked suupisted,
mida on lihtne jagada ning kasvõi käest süüa.
Inspiratsiooni võib ammutada tänavatoidust – erinevad bruschettad, burgerid ja salatid on suviseks snäkkimiseks loodud.
Klassikalise grill-liha asemel võiks pakkuda kergemat alternatiivi – näiteks grillitud pardifilee salatit.
Erinevad salatid on parim valik palaval suvepäeval, kui pole jõudu ega tahtmist midagi rammusamat süüa.
Neil, kes ei jõua kõike ise valmis teha, soovitab Anneli kiigata Stockmann Delikatessi liha- ja salatileti poole.
„Ei saa mainimata jätta nende keefirimarinaadis kana, mis jääb grillides eriti mahlane,” lisab ta lõpetuseks.