Korea maitsete sümfoonia
Korea köögi populaarsuse kiire kasv pole pelgalt trend, vaid kultuuriline nähtus – värvikas maitsete plahvatus, mis kõnetab kogu maailma. Stockmann kutsub avastama unikaalset Korea tootevalikut – maitsete aardekambrit, mis on täis elamusi ja uudseid maitseid. Leia kimchi erinevaid variante, mis ühendavad traditsiooni ja innovatsiooni, tee tutvust nuudlite maailmaga, mis peidab endas põnevaid tekstuure ja rõõmustab meeli, ning vürtside ja kastmete värvika valikuga, mis on Korea köögi hing.
KOREA BBQ – ÜHISELT GRILLIMISE KUNST

*Korea veiseliha bulgogi on traditsiooniline roog, mis paistab silma oma mahlaka tekstuuri
ja rikka umami maitsega. Retsept
Korea BBQ on rohkem kui lihtsalt toiduvalmistamine: see on seltskondlik kogunemine ümber lauagrilli, et koos aega veeta. Traditsioonilise Korea BBQ puhul marineeritakse õhukeseks viilutatud liha – näiteks sea- või kanaliha ja mereande sojakastmest, küüslaugust, ingverist ja seesamiõlist valmistatud marinaadis, mis annab roogadele nende iseloomuliku rikkaliku maitse. Grillimine on interaktiivne: iga külaline küpsetab oma liha ise, valides täpselt sobiva küpsusastme.
Umami ja kerge tulisuse saavutamiseks lisatakse marinaadile gochujang’i, fermenteeritud tšillipastat, eriti kanaliha puhul. Magusa, soolase, vürtsika ja hapu tasakaal on siin võtmatähtsusega. Marineeritud liha ja mitmesugused banchan’id (lisandid) loovad koos hõrke nüansse, mis toidavad maitsemeelt. Korea BBQ ei tähenda lihtsalt koos söömist, vaid ühist toidu nautimist ja seltskondlikku ajaveetmist. Ehkki traditsiooniliselt kasutatakse Korea grilliõhtutel lauagrilli, võid julgelt katsetada ka oma grillimisvõtteid, et avastada Korea BBQ erksaid maitseid oma isikupärases tõlgenduses.



Sempio 300 g Bulgogi Korean Street 325 g Sempio 460 g
Korea BBQ kaste Vürtsikas kaste Doenjang sojapasta
KOREA KÖÖGI VÄRVIKAD KÕRVALROAD
Korea köök teeb kummarduse looduse küllusele, muutes köögi- ja puuviljad värvikateks kõrvalroogadeks, mis värskendavad ja pakuvad maitsenaudingut. Nende toitude tähtsaimaks komponendiks on hooajalised puu- ja köögiviljad, tihti fermenteerituna või maitsestatult. Keeratuna krõmpsuva salati- ja kapsalehe sisse, tasakaalustavad need suurepäraselt rikkalikke grill-liharoogi, moodustades kerge ja värskendava lisandi.
Kimchi, eriti valge redisega, demonstreerib fermenteerimise jõudu ning ergutab maitsemeelt. Koduse kimchi valmistamiseks kasuta Hiina kapsast, soovi korral võid lisada valget redist või porgandit. Viiluta köögiviljad ja leota need soolvees umbes 2 tundi. Võta köögiviljaviilud veest välja ning lisa neile vürtsikas pasta, mille valmistamiseks sega kokku gochugaru (Korea tšillipulber), purustatud küüslauk, riivitud ingver, kalakaste, hakitud roheline sibul ja suhkur. Tõsta segu purki ning lase sel paar päeva seista, et saada täiuslikult hapukas ja vürtsikas lisand.
Teiseks suurepäraseks kõrvalroaks on seesamiõliga maitsestatud seened – õli annab neile sügava umami-maitse. Põhiroa kõrvale serveeritud arbuus pakub soolasele toidule värskendavat ja magusat kontrasti. Need värvikad kõrvalroad loovad dünaamilise maitsekoosluse igal toidukorral.



Korean Street 160g Kimchi Austerservik 300g O´Food 500g Gochujang ehk
Korea tšillipasta
KERGED PUUVILJASED JOOGID: VÄRSKENDAV ELIKSIIR

Täienda Korea köögi julgeid maitseid võluvalt kergete puuviljaste jookidega. Naudi jahutatud yuzu teed, mille õrn magusus sobib imepäraselt grill-liha särtsakusega, või lase end lõbustada mullitavatel sidrunijookidel, mille tritruselised noodid on värskendavaks vastukaaluks vürtsikusele. Ja loomulikult naudi jääteed, mis magusa ja jahutavana on teretulnud leevenduseks suvekuumusele.




Arizona Jäätee Bonsu arbuusimahlajook Maasika karastusjook Thai Coco kookosjook
virsikumaitseline gaseeritud naturaalne
Stockmann Delikatessis on alati kohtunud kvaliteet ja kultuur, maitsed ja elustiil. Avasta Korea maitsete sümfoonia - külasta Delikatessi osakonda kohapeal või telli Woltist!






