Alessi – 100 aastat Itaalia disaini

 

Giovanni Alessi poolt 1921. aastal Omegnas, Itaalias loodud ettevõtte kannab tänaseni edasi disainisõprade poolt hinnatud kõrgeid väärtusi – detailsust, hästi läbimõeldud lahendusi ning esmaklassilist kvaliteeti. Samuti iseloomustab Alessit erinevate materjalide kasutamine, humoorikas vormikäsitlus, detailiküllane lähenemine ning meisterlik käsitööoskus.

Läbi aegade on tehtud koostööd erinevate tuntud disaineritega nagu Jasper Morrison, Eero Aarnio, Marcel Wanders, Michele De Lucchi, Alessandro Mendini, David Chipperfield, Aldo Rossi, jpt. Ja just läbi koostöös on valminud mitmed disainiajaloo ikoonid ja kollektsioneeritavad esemed.

Tähistamaks ettevõtte sajandat sünnipäeva, tutvustab Alessi järgneva kaheteistkümne kuu jooksul erikollektsiooni „Alessi 100 Values Collection“. Järgnevate kuude vältel toob Itaalia disaini lipulaev turule nii arhiivides peidus olnud prototüübid, kui ka aegumatu klassika uusversioonid.

 

 

Sajanda aasta verstaposti tähistava kollektsiooni teekond algab tööstuslikust käsitööst. See on väärtus, mis peegeldub täiusliku täpsusega Twergi puidust köögitarvikute seerias. Selle kollektsiooni kavandas Alessile 1989. aastal Ettore Sottsass.

Alessi tooted leiad 4. korruse koduosakonnast.