Päikesevitamiin

 

Pimedate õhtute saabudes on õige aeg meenutada kala tähtsust meie toidulaual.
Sügistalvisel hooajal vajaliku D-vitamiini koguse saamiseks on soovituslik süüa nädalas vähemalt kahel-kolmel korral kala.

Rasvasemate kalade söömist ei ole põhjust karta, sest neis leidub rohkesti oomega-3- rasvhappeid ning D- ja E-vitamiini. Lõhe ja forell on Põhja-Euroopa söögilaual tähtsal kohal. Stockmannis pakutava lõhe- ja forellifilee kvaliteet, tervislikud omadused ja hõrk maitse on teinud neist ka Stockmanni klientide vaieldamatud lemmikud. Punane kala sobib ideaalselt nii kiireks õhtusöögiks kui ka hommikul graavilõhena võileiva peale. Kusjuures, ühe toeka võileivaga katad ära kogu oma päevase D-vitamiini vajaduse.

 

Stockmannis pakutav lõhefilee on pärit Norrast ning seda ei ole kunagi külmutatud. Lisaks leiad kalaletist Fääri saartelt pärit Hiddenfjordi lõhefilee. Tegemist on looduslikus keskkonnas, ilma antibiootikumide ja hormoonideta kasvatatud kõrgeima kvaliteediga lõhe fileega.

 

Kuid mererahvana ei tasu unustada ka meie kodumaiseid kalu. Pöörame Stockmannis väga suurt tähelepanu pakutavate kalade värskusele ja kvaliteedile. Seetõttu leiad sügisel meie lettidelt kindlasti ka Läänemere räime- ja siiafileed ning mageveekogude ahvena-, haugi ning klientide lemmikut – kohafileed. Rahvuskala räim sisaldab lausa 2 korda rohkem D-vitamiini kui lõhe. Kuna räime sügispüük toimub vaid paaril kuul ning sõltub ilmastikust, soovitame kalaletis räimefileed märgates seda võimalust kindlasti ära kasutada.

 

Et võimalikult mugavaid lahendusi pakkuda, oleme lõhe- ja forellifileed pannud paljudesse erinevatesse marinaadidesse. Õrnemad valged kalad oleme aga jätnud enamasti maitsestamata, et säiliks võimalus tunda nende hõrku värsket maitset ka kodus. Piisab vaid mõnusast ürdivõist või värskest tillist, soolast ja piprast, et luua neist tõeline maitseelamus.

 

Tekst: Marelle Linde, toiduosakonna kategooriajuht