Stockmanni piparkoogitaigen

 

 

Paari aasta tagune toiduosakonna renoveerimine tõi Stockmann Delikatessis kaasa mitmeid uuendusi.

Tänu sellele saame nüüd pagariosakonnas pakkuda oma klientidele algusest lõpuni kohapeal valmistatud tooteid. Nende seas on nii meie klientide suur lemmik
fitness-leib kui ka alati värsked ja lõhnavad kaneeli- ja kardemonisaiakesed.

 

Stockmanni pagariosakonnas on saanud traditsiooniks küpsetada igal aastal jõulude eel omatehtud taignast piparkooke. Küpsetamise ajal levib üle kogu Stockmann Delikatessi imeline piparkoogilõhn, mis tekitab tõelise jõulutunde.

Päris oma piparkoogitaigna loomine oli põnev ettevõtmine. Eksklusiivselt Stockmannile välja töötatud retsept ja maitseainesegu valmisid koostöös Leipuriniga, kelle toidutehnoloogi abiga pandi paika sobivaim valmistamisprotsess.

Stockmanni piparkoogitaigen valmib meie pagarikojas küpsetamisele eelneval päeval. Erinevalt masstoodetud taignast, mis külmutatakse, et selle säilivusaeg oleks võimalikult pikk, on meie piparkoogitaigen alati värske.

Stockmanni piparkoogitaigna teevad eriliseks kakaonibsid, mis annavad meie piparkookidele mõnusa krõmpsuva tekstuuri.

Paljude perede sõnul saavad nende pühad alguse just ühisest piparkookide küpsetamisest ja kaunistamisest, kus tähtis ja väga oodatud roll täita pere pisematel liikmetel. Seepärast toome oma klientide soovil valmis piparkookide kõrval sel aastal müügile ka Stockmanni piparkoogitaigna.

Nüüd saavad kõik soovijad ise piparkooke valmistada samamoodi, nagu teevad seda Stockmanni pagarid.

 

 

Valmistamine

 

Rulli taigen jahusel laual õhukeseks, lõika vormidega soovitud kujundid ja laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 °C juures ahju keskosas (või 180 °C juures pöördõhuga ahjus) 6–9 minutit või seni, kuni piparkoogid omandavad ilusa pruuni jume. Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga.