Väiketootja Wenison OÜ esimesed salaamid valmisid lossis
Maitsvad ja kvaliteetsed pikalt laagerdunud salaamid ja singid valmivad Põlva linnas väiketootja Wenison OÜ köökides ning nendes on korralik annus südant, hinge ja käsitööd. Sinuni toob need hõrgud tooted ainsa jaemüüjana otse Põlvast just Stockmann Delikatess.
Lihameister Romeki suguvõsas on jahil käimisega tegeletud lausa neli põlve. „Juba pisikese poisipõnnina käisin koos isa ja vanaisaga jahil ja viibisime koos palju looduses. Loomulikult käis selle juurde toona ka kuumtöödeldud vorstide ja sinkide valmistamine, aga pigem oma pere tarbeks,“ jagab ta oma lugu. Suuremaks tõukeks päris lihameistriks saamise poole peab Romek aga üht katsetust 17 aastat tagasi. „Otsustasin koduköögis metskitse tagakintsu vinnutamist proovida. Imekombel tuli see väga hästi välja, arvestades, et mu oskused ja teadmised olid üsna napid. Isegi sõbrad kiitsid,“ meenutab ta.
Oma toodetes kasutab Romek eestimaist sealiha, millega varustab teda Lääne-Virumaa maheseakasvataja. Vajalikud vürtsid tellitakse aga otse Itaalia tootjalt.
RO’HUG CHARCUTERIE Capocollo sink, kg – valmib sea kaelatükist ja on lihameistri üks lemmikuid. Laagerdub 3+ kuud.
RO’HUG CHARCUTERIE Salaami Gukkel, kg – unikaalne väiketoode. Laagerdub 40+ päeva.
RO’HUG CHARCUTERIE Salaami Calabrese (Vürtsikas), kg – tasub proovida neil, kes peavad lugu just vürtsikamatest salaamidest. Laagerdub 3+ kuud.
RO’HUG CHARCUTERIE Salaami Finocchiona, kg – lihameistri ja tema klientide vaieldamatu lemmik! Laagerdub 3+ kuud.
Salaami tarbimissoovitus: võta salaami külmikust välja, lõika võimalikult õhukesed viilud ning lase 5–6 minutit toatemperatuuril seista – nii tulevad maitsenüansid kõige paremini esile. Salaami juurde sobib imeliselt värske rukola!
Salaamid-singid säilivad kaua, lahtilõigatuna külmikus aga umbes 40 päeva.
Salaamisid ja pikalt laagerdatud tooteid ei tohi hoiustada sügavkülmas!