Rita Köök: Pannkoogid
HAPUPIIMAPANNKOOGID MEE JA KREEKA JOGURTIGA
Osta koostisosad Stockmann Delikatessi e-poest!
Kohevad ja pilvepehmed pannukad on tehtud rammusa hapupiima ja rukkitäisterajahuga. Täitsa nagu lapsepõlves kohe. Retsept neljale inimesele.
Koostisosad:
5 dl Farmi hapendatud täispiima
2 M-suuruses muna
1 sl suhkrut + 1 tl soola
3,5 nisujahu
1 dl + 1 sl täisterarukkijahu
0,5 tl soodat
praadimiseks 75 g võid
serveerimiseks:
370 g Farmi 10% Kreeka jogurtit + 2-3 sl MONIN PURE Mango-passion
vedelat mett
peotäis värskeid maasikaid
2 sl Cake & Bake külmkuivatatud vaarikatükke
Valmistamine:
Klopi munad kausis lahti, lisa pool hapupiimast, suhkur ja sool. Sega teises kausis kokku jahud ja sooda. Hakka jahusegu vähehaaval läbi sõela muna-hapupiimasegu sekka vispeldama. Kui tainas muutub paksemaks, lisa kogu ülejäänud hapupiim ja seejärel jahu. Prae lusikapannkoogid keskmisel kuumusel võis kahelt poolt kuldseks.
Serveerimiseks sega Kreeka jogurt mango-passioni kontsentraadiga ja tõsta tutsudena pannukatele. Nõrista peale mett ja puista üle maasikaviilude ja külmkuivatatud vaarikatükkidega.