Lula kebab jogurtikastmega

 

Lihtne, kuid peen maitsekooslus mahlakast kebabist ja värskendavast jogurtikastmest loob täiusliku tasakaalu. 

 

Koostisosad 

Lula kebab: 

 

  • 600 g kalkunihakkliha 
  • 30 g šalottsibulat 
  • 15 g värsket peterselli 
  • 20 g Worcestershire’i kastet 
  • 5 g BBQ-maitseainesegu 
  • 3 g soola 

 

Jogurtikaste: 

 

  • 300 g Türgi jogurtit 
  • 10 g küüslauku 
  • 10 g rohelist tšillit 
  • ½ avokaadot 
  • 40 g värsket koriandrit 
  • 10 g porrulauku 
  • 4 g soola 
  • 15 g suhkrut 
  • 50 g oliiviõli 

 

 

Valmistamine 

 

  • Haki šalottsibul ja petersell võimalikult peeneks. Lisa need hakklihale koos BBQ-maitseainesegu ja Worcestershire’i kastmega. Maitsesta soolaga. 
  • Sõtku segu hoolikalt vähemalt paar minutit, kuni see muutub ühtlaseks ja hakkab kergelt kleepuma — nii seob sool valgud ning kebabid püsivad küpsedes koos. 
  • Kata segukauss kilega ja lase maitsestuda külmkapis paar tundi. 
  • Kui segu on maitsestunud, jaga see võrdselt vastavalt varda pikkusele. Vormimiseks veereta esmalt pallid, seejärel löö neid tugevalt peopesade vahel, et segu tiheneks. 
  • Torka pall varda otsa ja suru see rusikaga alla, vormides ühtlase ja tiheda vorstikujulise kebabi. Näpista mõlemad otsad kinni, et mahlad küpsetamise ajal sisse jääksid. 
  • Küpseta kebabe sütel kuumal grillil, kuni need on seest küpsed ja pealt kaunilt kuldpruunid. 

 

Jogurtikaste:  

 

  • Pane kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks kreemjaks kastmeks. Maitsesta soola ja pipraga. 
  • Serveeri kebabe värske salati, pita-leiva ja jogurtikastmega.