BRUSCHETTAD 3 MOODI
BRUSCHETTA RÖSTBIIFI, KREEMISE BURRATA JA CHIMICHURRI’GA
Koostisosad:
- Sinu valitud sai
- 2 pakki burrata’t
- Kaunistuseks tšillihelbeid
Röstbiif
- 300 g veise seljatükki
- 30 g Worchestershire’i kastet
- Soola, pipart, õli praadimiseks
Chimichurri
- 30 g petersellilehti
- Tšillipipart (maitse järgi)
- 2 küüslauguküünt
- ½ tl punet
- 20 g punase veini äädikat
- 50 g oliiviõli
- Soola, pipart
Valmistamine:
Maitsesta liha soola ja pipraga, lisa Worchestershire’i kaste ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt 12 tundi. Pruunista liha kergelt pannil ja küpseta ahjus 180° C juures umbes 8 minutit – sisetemperatuur peaks jääma umbes 57 kraadi juurde. Seejärel viiluta õhukeselt.
Chimichurri jaoks haki kõik koostisosad peeneks ja sega õli ning äädikaga ühtlaseks kastmeks.
Serveerimiseks rösti saiaviilud, nirista peale veidi oliiviõli, määri saiale burrata’t, lisa röstbiifi viilud ning tõsta peale chimichurri kaste. Soovi korral kaunista tšillihelvestega.
BRUSCHETTA KARAMELLISEERITUD SIBULATE, BRIE JUUSTU JA MAASIKATEGA
Koostisosad:
- 2 pakki Brie juustu
- Sinu valitud sai
- Oliiviõli
- Mett
- Kaunistuseks maasikaid
Karamelliseeritud sibulad
- 300 g punaseid sibulaid
- 100 g punast veini
- 30 g punase veini äädikat
- 40 g suhkrut
- Soola, pipart, õli praadimiseks
Valmistamine:
Lõika sibulad ribadeks ja prae pannil vähese õliga, lisa soola. Prae paar minutit, kuni sibulad muutuvad pehmeks ja klaasjaks, seejärel lisa punane vein ning keeda madalal kuumusel, kuni vedelik on aurustunud. Lisa ülejäänud koostisosad ning kuumuta, kuni segu pakseneb ja omandab rikkaliku maitse.
Serveerimiseks rösti saiaviilud, nirista neile oliiviõli, aseta peale karamelliseeritud sibulad ja Brie juustu viilud. Nirista peale mett ja küpseta ahjus grillirežiimil või kasuta gaasipõletit, kuni juust hakkab sulama. Kaunista hakitud värskete maasikatega ja serveeri.
BRUSCHETTA TUUNIKALA FILEE JA ANANASSISALSAGA
Koostisosad:
- 300 g tuunikala fileed
- 50 g seesamiseemneid
- Sool, must pipar, praadimiseks õli
- Sinu valitud sai
Avokaadopüree:
- 3 avokaadot
- 2 laimi mahl
- 30 g oliiviõli
- Soola
Ananassisalsa:
- 100 g ananassi
- 1 laimi mahl ja koor
- Väike punt koriandrit
- Sool, pipar, oliiviõli
Valmistamine:
Avokaadopüree valmistamiseks püreesta kõik koostisosad ühtlaseks massiks.
Veereta tuunikala seesamiseemnetes ja prae mõlemalt poolt, kuni seemned muutuvad kuldpruuniks. Kui lõikad tuunikala lahti, peaks see jääma roosakas ja pooltoores.
Ananassisalsa valmistamiseks lõika ananass peenikesteks kuubikuteks. Haki koriander, lisa ülejäänud koostisosad ning sega ühtlaseks.
Rösti saiaviilud ja piserda üle oliiviõliga. Määri avokaadopüreega, aseta peale tuunikala viilud ning ananassisalsa. Kaunista koriandri võrsetega.