Toidust toiduni britt pajuga

 


Toidublogija, -stilisti, -fotograafi ja üheksa kokaraamatu autori Britt Pajuga võiks toidust rääkida lõpmatuseni. Seetõttu räägime toidust ja temast ainult natuke ning laseme retseptidel enda eest lõpuni kõneleda.

 

Kirg tõmbas kööki

Kööki jõudis Britt juba aastaid tagasi, kuid otsustas panna ühte patta kolm valdkonda, milles areneda soovis: toit, kirjutamine ja fotograafia. Nii sai alguse tema blogi Noad-Kahvlid, mis on praeguseks juba üle kümne aasta vana. Järjepanu hakkas blogi kaudu saabuma tööpakkumisi nii retseptiloome kui ka toidustilistika vallas, mis on nüüd tema igapäevatöö.

 

Toit kehale ja vaimule

Britt usub, et toit peab eelkõige panema inimest end hästi tundma. Sinna alla käivad nii tasakaalus maitse kui ka kena välimus, samuti koostisosad, mis kehale ja meelele head teevad. “Aeg-ajalt mõjub enesetundele hästi tükk pavlovat või karbitäis friikaid,” lisab köögivõlur, “see on täiesti okei!”

 

Sügis toob taldrikule värvi

Sügis on Briti jaoks värviline nii looduses kui ka toidulaual – palju erinevaid köögivilju, nagu kõrvits, peet ja kapsalised. Kindlasti tasub välja tuua seened: peale metsaseente ka kultiveeritavad seened, nagu lõvilakk ja austerservik. “Ma pole vegan, kuid taimne toit meeldib mulle iga aastaga järjest enam. Mitte maailmavaatelistel põhjustel, vaid kuna see on lihtsalt nii mitmekesine ja maitsev. Avastamist jagub küll ja veel,” nendib Britt lõpetuseks.

 

Siit leiad Britt Paju sügishooaja retseptid:

Mustika-astelpajukrõbedik

Vegan Poke Bowl retsept

Veisekoodihautis