BURGERID IGALE MAITSELE

Stockmann Delikatess on võtnud endale südameasjakspakkuda meie klientidele uusi põnevaid maitseid, unustamata samas ka vanu armastatud tooteid. Delikatessi retseptimeister Kai Utno pakub välja kolm eriti maitsvat burgeriretsepti, mille seast võid leida oma uue lemmiku.

BURGER LAMBA-VEISEPIHVI JA GRILLJUUSTUGA

• 1 Fazer Brioche’i burgerikukkel
• 150 g Stockmann Delikatessi
lamba-veisehakkliha
• 2 viilu Kalamatsi Meierei lehma- ja
kitsepiimast praejuustu
• 1 (25–30 g) väiksem porgand
• 40 g suvikõrvitsat
• 50 g Uulits Kodugurmee trühvlimajoneesi
• 1 sl Olde Hansa sibulamoosi
• Soola
• Pipart
• 2–3 sl Värska Originaal mineraalvett
• Õli küpsetamiseks
• Grüne Fee „Frillice“ salatit

Kotleti valmistamisel maitsesta Stockmann Delikatessi lamba-veisehakklihasegu soola ja pipraga (veskist jahvatatud pipar annab parema maitse) ning lisa umbes 2–3 sl Värska Originaal mineraalvett. Lase kotletil maitsestuda, kuni valmistad salati. Lõika suvikõrvits ja porgand õhukesteks ribadeks, sega kokku Uulits Kodugurmee trühvlimajoneesiga ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli. Prae kotletti pannil mõlemalt poolt ca 5 minutit. Prae pannil Kalamatsi Meierei grilljuust mõlemalt poolt kuldpruuniks. Rösti kuumal pannil ka lahtilõigatud Fazer Brioche’i burgerikukli mõlemad pooled.

Valmista burger: aseta alumisele kuklipoolele 1 Grüne Fee „Frillice“ salatileht ning tõsta sellele porgandi-suvikõrvitsasalat. Järgmiseks aseta salatilehe peale valmisküpsetatud kotlet ja määri kotletile sibulamoosi. Selle peale lao praejuustuviilud ning kõige peale aseta burgerikukli kübar.


TAIMNE BURGER

• 1 Fazer Brioche’i burgerikukkel
• 1 Thormi taimsest valgust lihavaba pihv
• Hellmann’si veganimajonees
• Maitre Marceli klassikaline Dijoni sinep (vegan)
• Go-Tan Sriracha tšillikaste
• Violife Vegani Cheddari juust (viilutatud)
• 2 viilu Salvesti võileivakurki
• Hernevõrseid
• Grüne Fee „Frillice“ salatit

Sega maitse järgi kokku Hellmann’siveganimajonees, Maitre Marceli Dijoni veganisinep ja Go-Tan Sriracha kaste. Röstipannil Fazer Brioche’i lahtilõigatud burgerikukli mõlemad pooled ja Thormi taimsest valgust lihavaba pihv.

Valmista burger: aseta alumisele kuklipoolele 1 GrüneFee „Frillice“ salatileht, tõsta sellele valmistatud kaste ning aseta peale lihavaba pihv, Violife Vegani Cheddari juustu viil, taas kiht kastet ja Salvesti võileivakurgi viilud. Viimaseks sisukihiks lao hernevõrsed ning aseta kõige peale burgerikukli kübar.


PORTOBELLO VEGANBURGER

 

• 2 Portobello seent
• 2 viilu punast sibulat (rattana)
• 0,5 avokaadot
• ½ laimi mahl
• Värsket spinatit
• 2 tomativiilu
• Õli küpsetamiseks
• Soola
• Pipart
• Seesamiseemneid

Pese portobello seened jooksva vee all. Eemalda ettevaatlikult seentelt jalad. Maitsesta seenekübarad mõlemalt poolt soola ja pipraga. Veskist jahvatatud pipar annab parema maitse. Prae õliga piserdatud grillpannil kõigepealt portobello seenekübara alumine pool, seejärel keera seened ümber ja prae ka teiselt poolt, kokku ca 5 minutit. Küpseta samal pannil sibularattad ja seenejalad. Suru avokaado kahvliga püreeks ning maitsesta laimimahla, soola ja pipraga.

Valmista burger: määri portobello seenekübarale avokaadokreemi ning aseta sellele tomativiilud, sibularattad, spinat ja seenejalad. Kõige peale aseta teine seenekübar, millele puista peale seesamiseemneid.